NEKI ŽIVE POPUT BUBREGA U LOJU, DOK DRUGI I NE BAŠ Objavljena lista najboljih i najgorih gradova za život

Prošle je godine ocijenjeno kako je kvaliteta života u eVropskim gradovima značajno pala zbog karantena i ostalih ograničenja koja su bila na snazi širom kontinenta radi zaraze COVID-om, dok je funkcionisanje života na Novom Zelandu na prvo mjesto dovelo Auckland, prenosi Večernji.ba.

No, kako je većina ograničenja početkom 2022. ukinuta u ostatku svijeta, gradovi na Novom Zelandu, Australiji i Kini ponovno su pali na ljestvici.

Prema izvještaju, „dobro procijepljeni“ gradovi u Europi i u Kanadi sada dominiraju popisom – nakon Beča slijede Kopenhagen, Zuerich, Calgary, Vancouver i Ženeva.

Ostali gradovi koji su među prvih deset su Frankfurt, Toronto, Amsterdam, Osaka i Melbourne.

Značajni čimbenici u procesu evaluacije uključuju stabilnost što objašnjava zašto su Moskva i Sankt Peterburg pali za 15, odnosno 13 mjesta na ljestvici, u svjetlu ruske invazije na Ukrajinu.

Kijev ove godine nije mogao biti rangiran zbog izbijanja rata. Najneprikladnijim gradom za život u svjetskim razmjerima ocijenjen je Damask, a slijede ga Lagos, Tripoli, Alžir i Karachi.

BONUS VIDEO:

NEKI ŽIVE POPUT BUBREGA U LOJU, DOK DRUGI I NE BAŠ Objavljena lista najboljih i najgorih gradova za život appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU