-1.1 C
Sarajevo
Utorak, 31 siječnja, 2023

Nevladina organizacija „Dajte nam šansu“ dobila vrijednu donaciju

U Kantonu Sarajevo postoji  615 porodica sa djecom sa posebnim potrebama koje su prepuštene same sebi ili udruženjima kao što je „Dajte nam šansu“. U pitanju je neprofitna, nevladina organizacija koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju 2014. godine.

Stoga nam je potrebno više saosjećanja i razumijevanja za teškoće sa kojima se ove porodice suočavaju, ali i više pomoći pojedinaca i kompanija. Jedan od pozitivnih primjera društvene odgovornosti dala je Bunjo Grupacija, koja je ustupila jedno vozilo za terenske obaveze udruženja, odnosno za njihov mobilni tim. Ovim autom porodicama koje žive van grada bit će omogućen transport  do dnevnih boravaka i zdravstvenih ustanova.

nevladina organizacija „dajte nam šansu“ dobila vrijednu donaciju

Servisni centri pružaju neophodnu podršku čitavoj porodici i djeci sa poteškoćama u razvoju od 2014. godine, a sve usluge koje pruža centar su besplatne i dostupne bez obzira na dob, vrstu i stepen dijagnoze. Mnoge porodice zbog mjesta stanovanja, nepristupačnosti terena u padinskim dijelovima grada, uskih i strmih ulica i klizavog terena ne mogu koristiti ove usluge mobilnog tima, naročito u zimskom periodu. No, zaslugom Bunjo Grupacije koja je ustupila vozilo za korištenje, ova usluga će od sada biti dostupnija djeci i porodicama.

 

– Danas je dogovorena saradnja između Bunjo Grupacije i nevladine organizacije, i ovo je dokaz da zajedno možemo i moramo djelovati na društvo i njegovu savjest. Moramo djelovati na sistem, u ovom slučaju za podršku porodicama i djeci sa poteškoćama u razvoju. Jedna od usluga udruženja je mobilni tim. Današnjom donacijom automobila Bunjo Grupacije usluga će biti kvalitetnija i dostupnija većem broju porodica, a naročito porodicama iz ruralnih područja. Ovim automobilom ćemo omogućiti porodicama i djeci da budu više uključeni u sferu društvenog života. Statistika kaže da ove porodice puno više oboljevaju zbog toga što nemaju mogućnosti i vremena da vode brigu o svom zdravlju. Sistem u BiH ne prepoznaje takvu vrstu podrške ovakvim porodicama. Želim napomenuti da ćemo ovim automobilom prevoziti porodice i djecu u zdravstvene ustanove. Servisni centri „Dajte nam šansu“ su jedini besplatni pružatelji socijalnih usluga porodicama i djeci sa poteškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevo. Hvala porodici i grupaciji Bunjo što su prepoznali naše potrebe i što su postali naši prijatelji. Oni su svijetao primjer našeg društva – istakla je predsjednica udruženja „Dajte nam šansu“ Ines Kavalec.

  Disco club "HERTZ" Travnik/ Za 8. mart gostuje DJOGANI!

nevladina organizacija „dajte nam šansu“ dobila vrijednu donaciju

Druženju sa mališanima u centru prisustvovao je i Adis Bunjo, direktor Triaba koji je dio Bunjo Grupacije.

– Čast i veliko zadovoljstvo mi je što smo baš danas u ime firme Triab i Bunjo Grupacije moje kolege i ja tu na radionici sa ovim uistinu posebnim mališanima. Kao domaća autogrupacija, mi se uvijek trudimo da budemo na raspolaganju, te društveno osviješteni po svim pitanjima i potrebama. Svjesni smo da ne možemo riješiti sve probleme, ali ćemo uvijek biti uz naše sugrađane i davati primjer drugima. Porodica je najveća životna blagodat koju možemo imati, pa je moramo čuvati i njegovati. „Koračajmo zajedno ka boljoj budućnosti“ je naš slogan, i stvarno se nadam da će ovaj mali znak pažnje, naša Škoda Fabia, pomoći ovim mališanima da lakše dolaze do željenih destinacija – kazao je Adis Bunjo u ime Bunjo Grupacije.

 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU