Nikad vam neće oprostiti: Savjet roditeljima – Preskočite ove dvije stvari koje nanose djetetu duboke emocionalne rane.

Djeca često mogu biti ljuta na svoje roditelje. Ponekad čak mogu obećati da im nikada neće oprostiti nešto, kao i da to nikada neće zaboraviti.

Često, ove “slatke” prijetnje ne znače ništa. Ali postoje situacije, gdje postupci odraslih zaista nanose duboke emocionalne rane djeci.

Kada ta djeca odrastu, možda će moći razumjeti razloge za takve postupke svojih roditelja, ali nikada im neće moći oprostiti, tvrde psiholozi.

Ove dvije stvari najčešće nikada neće biti oproštene roditeljima!

Obećanja koja nisu ispunjena

Ako ne možete ispuniti obećanje, bolje je da ga ne dajete. Ovo je istina koju nam odrasli uvijek ponavljaju od djetinjstva, zar ne? Međutim, odrasli često krše vlastita obećanja, uvijek nalazeći izgovore – nisu mogli, neki treći razlozi ih spriječili, imaju previše problema da bi završili sve…

Djeca znaju vjerovati u ta obećanja tokom mnogo godina i svakodnevno trpe razočaranje kada se obećanje ne ispuni. Često to ne zaboravljaju.

Nepoštovanje

Mnogi roditelji misle da djeca zaboravljaju sve. Zaboravljaju da djeca nisu kao odrasli i često omalovažavaju njihova dostignuća i uspjehe, koji su često mali, baš kao i oni sami.

Djeca žele biti pohvaljena čak i za male stvari, a roditelji misle da to nije važno i tako nešto govore, ne znajući koliko time povređuju dijete, prenosi Žena Blic.

Stoga pripazite na svoja obećanja i na ono što govorite o djetetovim strastima i hobijima. Postoji velika šansa da vam nepromišljene riječi nikada neće biti oproštene…

BONUS VIDEO:

Članak NIKADA VAM NEĆE OPROSTITI Savjet za roditelje: Ove dvije stvari nikako nemojte raditi, nanosite djeci duboke emocionalne rane pojavio se prvo na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU