Srijeda, 20 siječnja, 2021

Nova akcija u Poliklinici Vaše zdravlje Tuzla

- Oglašavanje -

Poliklinika Vaše zdravlje profilirana je za specijalističke konsultativne usluge iz oblasti oftalmologije, medicinsko-biohemijske laboratorije, interne medicine i usluge po principu dnevne bolnice.

Poliklinika Vaše Zdravlje je otvorena u maju 2016. godine sa idejom da okupi domaće i inostrane stručnjake kako bi bh. građanima pružili najsavremenije dijagnostočke i hirurške usluge iz oblasti oftalmologije, interne medicine i laboratorije.

Nova akcija u Poliklinici Vaše zdravlje Tuzla

Trenutno u Poliklinici Vaše zdravle po promotivnim cijenama možete uraditi “Tumor markere”. Šta su “Tumor markeri”?

- Oglašavanje -

Za brzu i efikasnu terapiju zloćudnih tumora od presudne važnosti je rana dijagnostika bolesti. Dok su u začetku, tumori ne izazivaju nikakve tegobe kod bolesnika. Međutim, naš imuni sistem vrlo rano prepoznaje nenormalne tumorske ćelije i otpočinje borbu protiv njih. U večini slučajeva imuni sistem je u stanju da eliminiše nepoželjne ćelije i da nas odbrani od bolesti. Međutim, nekada tumorske ćelije nadvladaju odbrambene snage organizma i otpočinju sa nekontrolisanim rastom. Razvoj tumora je popraćen lučenjem tumorskih markera. Tumorski markeri su molekule koje se u većim koncentracijama, nego što je normalno, pojavljuju u krvi, mokraći i/ili tkivu bolesnika s određenim vrstama karcinoma. Tumorski markeri su proizvodi samog karcinoma ili imunog sistema kao odgovora na prisutnost karcinoma ili nekog dobroćudnog stanja. Njihovo je mjerenje i identifikacija korisno za dijagnozu, liječenje karcinoma i praćenje terapijskog uspjeha.

Kod nas trenutno u akciji su ispitivanje slijedećih “Tumar markera”:

01. CEA – 15 KM
02. CA 19-9 – 15 KM
03. CA 15-3 – 15 KM
04. CA 125 – 15 KM
05. TPSA i fPSA – 30 KM

Opis:
01. CEA – opšti, debelo crijeva, ali i pluća i dojka.
02. CA 19-9 – gušterača, debelo crijevo, želudac i jetra.
03. CA 15-3 – primarno dojka, ali i pluća, jajnici i prostata.
04. CA 125 – primarno jajnici, ali i maternice, gušterača, dojka, pluća i debelo crijevo.
05. TPSA i fPSA – za otkrivanje ranog stadijuma i praćenje karcinoma prostate, ali i dobroćudnih bolesti prostate.

Nova akcija u Poliklinici Vaše zdravlje Tuzla
- Oglašavanje - Nova akcija u Poliklinici Vaše zdravlje Tuzla

Poliklinika Vaše Zdravlje je smještena u istočnom dijelu Tuzle, u naselju Sjenjak, C blok „Ulica Ismeta Mujezinovića“ br. 26.

Na 400 m2 nalaze se ordinacije, čekaonica i operacina sala, a sve navedeno je uređeno prema najmodernijim medicinskim standardima. Uz prostranu čekaonicu s ergonomski dizajniranim stolicama za pacijente i pratnju, Poliklinika je opremljena i operacionim traktom i dijagnostičkim centrom te posebnim prostorijama za sterilizaciju i pripremu za operativne zahvate.

Više informacija o Poliklinici Vaše zdravlje i uslugama koje nude možete saznati i na www.vasezdravlje.ba ili na broj 035 279 218

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Nova akcija u Poliklinici Vaše zdravlje Tuzla
- Oglašavanje -Nova akcija u Poliklinici Vaše zdravlje Tuzla

IZDVAJAMO

Nova akcija u Poliklinici Vaše zdravlje Tuzla