Nova žrtva, zaraženi i maloljetnici: Koronavirus i dalje uzima danak u Italiji

Ne smiruje se koronavirus u Italiji. Vlasti ove zemlje saopćile su u srijedu navečer da je do sada zaraženo 400 osoba, te da je zabilježen 12. smrtni slučaj. Posljednja žrtva je 70-godišnji muškarac iz Emilije-Romagne, koji je i ranije imao problema sa zdravljem.

Novi moment je činjenica da je šest maloljetnika pozitivno testirano na koronavirus u Lombardiji. Većina se odnosi na takozvanu crvenu zonu u koju su zabranjeni ulasci i izlasci.

Zaraženi su 4-godišnja djevojčica iz Castiglione d’Adda, 15-godišnjak hospitaliziran u Seriateu (Bergamo) te dva 10-godišnjaka iz Soresine (Cremona) i San Rocco al Porta (Lodi) koji su se već vratili kući.

Poslednjih dana pozitivan na Covid-19 bio je i 17-godišnjak iz Valteline koji pohađa školu u Codognou, a potom i jedan od njegovih školskih drugova iz provincije Sondrio.

Osamnaest karabinjera stanice Compagnia di Codogno nalazi se u kućnoj izolaciji, iz predostrožnosti, nakon što su sudjelovali na sastanku s kolegom na dopustu, koji je bio pozitivan na koronavirus. Čim su saznali da je njihov kolega zaražen virusom, kolege su slučaj prijavile nadležnim organima koji su naredili izolaciju.

radiosarajevo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU