3.8 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

NOVE VELIKE GUŽVE/ Počinje rekonstrukcija tunela na najprometnijem pravcu u BiH

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Konjic – Jablanica, potpisan je danas u Sarajevu.

Ugovor su potpisali direktor JP “Ceste Federacije BiH” Ljubo Pravdić i predstavnici izvođača – JV u sastavu HP “Investing” d.o.o. Mostar i “Euro-Asfalt” d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 12,8 miliona KM sa PDV-om.

Radovi će biti finansirani iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Evropske investicijske banke (EIB).

Pripremni radovi na gradilištu će početi 1. jula 2019. uz napomenu da će glavni radovi na rekonstrukciji započeti krajem turističke sezone, odnosno krajem perioda godišnjih odmora.

Planirani rok za završetak radova je 15. decembar 2020.

Danas je također potpisan i Ugovor za izgradnju magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac, izgradnja dionice Stolovi – Drenovac, dužine 8.785 m koji predstavlja dio Programa modernizacije cestovnog sektora u FBiH.

- Oglašavanje -

Izvođač radova je JV HP Investing d.o.o. Mostar, Putovi d.o.o. Grude i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora je 17, 5 mil KM sa PDV-om a isti će se finansirati iz kreditnih sredstava IBRD-a i EIB-a. Datum početka radova je 15.7.2019. a planirani rok za završetak je 485 dana.

0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima