NOVI IZAZOV ZA NAJJAČEG BOSANCA: Strongman povrijedio ruku pa promijenio profesiju, janje i baklava na otvorenje

Bosanskohercegovački strongman Nedžmin Ambešković zbog teške povrede ruke mora napraviti dužu pauzu u takmičenjima.

Našem sportisti koji je učestvovao na najvećim svjetskim takmičenjima, kao što je The World Strongest Man u američkom Sacramentu, teško pada mirovanje, a prije nekoliko dana počeo je sa laganim treninzima.

-Nisam navikao na mirovanje. Sport je moj život i sve ovo mi veoma teško pada. Imao sam tešku povredu i prije nekoliko mjeseci došlo je do pucanja distalne tetive bicepsa. Ona mi je presađena iz noge u ruku i dug je oporavak. Slušam doktore i oni su bili iznenađeni kada sam nedavno počeo trenirati. Ruka je sada skroz u funkciji i prezadovoljan sam kako teče oporavak. U maju naredne godine planiram povratak na velika vrata i vrhunske rezultate, kako sam i navikao sve Bosance i Hercegovce – kaže Nedžmin Ambešković čiji je lični rekord dizanje 453,5 kilograma.

novi izazov za najjačeg bosanca: strongman povrijedio ruku pa promijenio profesiju, janje i baklava na otvorenje

S obzirom da nekoliko mjeseci pauzira od sporta, energiju je usmjerio u pokretanje privatnog biznisa i otvorio je buregdžinicu.

-Buregdžinicu sam tek otvorio. Sve je domaćinski i siguran sam ko jednom dođe da će se ponovo vratiti. Imamo sve vrste pita, burek (sjeckani, faširani, pileći), sirnicu, zeljanicu, maslenicu, tikvenicu, jabukovaču… Nisam pravio svečano otvorenje, a prijatelj Gabrijel Čabro je došao sa obrazom. On mi je donio pečeno janje i tepsiju baklava. Zajedno smo to degustirali sa mojim radnicima, mojim prijateljem Sanelom Brajlovićem, porodicom i komšijama – nastavlja bh. strongman.

novi izazov za najjačeg bosanca: strongman povrijedio ruku pa promijenio profesiju, janje i baklava na otvorenje
novi izazov za najjačeg bosanca: strongman povrijedio ruku pa promijenio profesiju, janje i baklava na otvorenje

Pored buregdžinice Nedžmin u budućnosti planira nastaviti snimanje reklama od kojih dobro zarađuje.

-Snimio sam nekoliko reklama za poznate firme i sa tim ću vjerovatno nastaviti i u budućnosti. Ne oduzima mi previše vremena i dosta je zanimljivo. Reklame koje smo snimali objavljene su i na društvenim mrežama i imaju milionske preglede. Možda se u budućnosti ozbiljnije okušam i kao glumac. Naravno, sport je moje primarno zanimanje i ako me zdravlje posluži nadam se da ću uspjeti obarati rekorde i donositi zlatne medalje sa najjačih svjetskih takmičenja – kaže na kraju Ambešković.

The post NOVI IZAZOV ZA NAJJAČEG BOSANCA: Strongman povrijedio ruku pa promijenio profesiju, janje i baklava na otvorenje appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU