-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  Nura Begović će 11. jula ukopati samo šaku svog brata

  ()

  Članica Udruženja „Žene Srebrenice“ i preživjela žrtva rata Nura Begović 11.jula će ukopati posmrtne ostatke brata Suljić Adila.

  Ona je u izjavi za Fenu kazala da su posmrtni ostaci njenog brata pronađeni u Kamenici s njegovom odjećeom.

  – Pronađene su njegove stvari, sat i odjeća. Moj brat je imao 43 godine, a iza njega je ostalo dvoje male djece. Brata ću ukopati s jednom šakom. Nikad nisam očekivala da ćemo pronaći kompletno tijelo, jer znamo na koji su način ubijani i kako su njihovi posmrtni ostaci premještani iz grobnice u grobnicu. Nažalost, majka nije dočekala da ukopa kosti svog jedinog sina Adila – kazala je njegova sestra Nura.

  Mnogo joj znači da će njen brat imati mezar i da će moći doći da prouči Fatihu.

  – Memorijalni centar za nas preživjele žrtve je sveto mjesto. Mi preživjeli ovdje pronalazimo smiraj, i za nas je ovo mjesto posebno važno. Mi smo svjesni da nikad ne možemo pronaći kompletna tijela naših ubijenih. Ne možemo ni očekivati da pronađemo kompletna tijela – kaže uoči članica Udruženja „Žene Srebrenice“ i preživjela žrtva rata Nura Begović.

  U Memorijalnom centru Potočari do sada je ukopano 6.610 žrtava genocida.

  Do obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici, 11. jula, svi bašluci na grobnim mjestima u mezarju Memorijalnog centra biće skinuti i na njihovo mjesto postavljeni bijeli mermerni šehidski nišani.

  Ovih dana počinju radovi na iskopavanju mezarja za 33 žrtve genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici koji će pronaći svoj vječni smiraj 11.jula u Memorijalnom centru Potočari.

  (FENA) B.D.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO