Obilježavanje Svjetskog dana bez duhanskog dima

Inicijativa ‘Klima Bez Dima’ danas će obilježiti Svjetski dan bez duhanskog dima ‘glasnom’ šetnjom na ulicama Sarajeva, pod motom “Ne vidite nas od dima, zato počujte glas nepušača“.

Očekuje se dolazak više od 200 srednjoškolaca, uzrasta od 16 do 18 godina koji će zajedno sa svojim profesorima, roditeljima, ali i svim zagovornicima zdravog načina života, prošetati centrom Sarajeva noseći poruke i transparente.

Na čelu kolone će biti Sarajevo Drum Orchestra koji će dati svoj glas nepušačima.

Svjetski dan bez duhanskog dima je i prilika da i građani daju svoj doprinos kreiranju boljih zakona u ovoj oblasti, tako što će potpisati online peticiju putem linka:  bit.ly/klimabezdima ili na jednom od punktova ispred BBI centra.

Kako su organizatori najavili, okupljanje učesnika je na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, kada će svi krenuti ka Trgu djece Sarajeva gdje će se potpisati peticiju za život bez duhanskog dima.

Sutrašnji događaj se organizira pod motom u saradnji sa sarajevskim srednjoškolcima, sportskim klubovima, udruženjima studenata, roditelja i građanima, a uz podršku Ministarstva zdravlja FBiH i Zavoda za javno zdravlje FBiH.

Inicijativa ‘Klima Bez Dima’ je pokrenuta u sklopu projekta Smanjenja faktora zdravstvenih rizika u BiH koji podržava Vlada Švicarske, a implementira Svjetska banka u partnerstvu sa resornim ministarstvima zdravstva, obrazovnim medicinskim ustanovama, sportskim klubovima i drugim lokalnim partnerima.

(FENA) E.F.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU