Obilježen Dan branitelja općine Posušje

U Posušju je u četvrtak svečano obilježen Dan branitelja te općine.

Prigodan program započeo je u poslijepodnevnim satima služenjem svete mise u crkvi Bezgrješnoga začeća BDM u Posušju, koju je predvodio župnik župe Poklečani fra Marinko Leko.

Nakon toga, uslijedio je mimohod posuških postrojbi s ratnim stjegovima do Trga hrvatskih branitelja, uz pratnju limene glazbe hrvatske komponente vojske u BiH.

Svečanost je nastavljena intoniranjem himne svih Hrvata, molitvom i minutom šutnje kojom je odana počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem, a koje su položili i zapalili općinski načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, predsjednik Organizacijskog odbora Dana branitelja Ante Kovač, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, udruga proisteklih iz Domovinskoga rata te predstavnici Oružanih snaga BiH, priopćeno je iz posuške općine.

Nakon prigodnih obraćanja, uslijedilo je uručenje nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenika na natječaju „Da se ne zaboravi“, kulturno-umjetnički program te druženje branitelja, gostiju i žitelja Posušja.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU