Objavljena vremenska prognoza do 21. siječnja: Snijeg u većem dijelu BiH
objavljena vremenska prognoza do 21. siječnja: snijeg u većem dijelu bih

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu do 22. siječnja.

Drugi tjedan u siječnju na području Bosne i Hercegovine proteći će djelomično u zimskom ugođaju. U središnjoj i istočnoj Bosni prevladavat će pretežito oblačno vrijeme s povremeno slabim snijegom koji će stvarati novi snježni pokrevač, kako na planinama tako i u nižim podučjima. Sredinom tjedna u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla.

Na sjeveru Bosne prognozira se susnježica i kiša. Pretežito sunčano i djelimično oblačno izgledno je na jugu i jugozapadu zemlje. Temperature zraka primjerene dobu kojem se nalazimo.

Minimalne temperature zraka varirat će od -9°C do -3°C u Bosni, na području Hercegovine od -2°C do 3°C. Najviše dnevne temperature između -4°C i 1°C u Bosni, do 6°C na jugu zemlje.

Predkraj tjedna na jugu maksimlane temperature moguće su i do 10°C.

U razdoblju od 15.01. do 22.01. prema raspoloživim sinoptičkim materijalima prevladavat će pretežito oblačno sa susnježicom ili slabim snijegom u Bosni. Na jugu zemlje uglavnom slaba kiša koja bi mogla tijekom dana biti intezivnija.

Jutarnje temperature kretat će se između -6°C i 0°C u Bosni do 4°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -1°C i 4°C, u Hercegovini do 8°C.www.vitez.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU