Obradović o Madaru: Važnija mi je data riječ od ugovora

Košarkaši Partizana večeras kreću u napad na Evroligu. Prvi protivnik im je Maccabi, a susret dva velika rivala na rasporedu je u 20.05 sati.

Momčad Željka Obradovića ove je sezone jača za četiri igrača, au ovom prijelaznom roku neplanirano je ostalo bez razigravača Jame Madara koji je otišao u Fenerbahçe. O igraču iz Izraela trofejni trener govorio je i za Nedeljnik.

Važnija mi je dana riječ od ugovora… Vrlo otvoreno smo razgovarali s igračima na kraju prošle sezone. Otvoreno smo im rekli što klub može kome ponuditi. A ovo je idealna prilika da se javno zahvalimo Kevinu, Zekeu, Jamesu, Balshi i Alexu na produljenju ugovora. Igrači koji su otišli otvoreno su govorili o svojim razlozima. Skoro svi. Mathias Lessor je rekao da ima sjajne financijske ponude i kako nismo mogli izjednačiti, odlučio je otići. Pravedan. Dante Exum želio se vratiti u NBA i pokušati tamo ponovno i želim mu svu sreću. I to je pošteno. Papapetrou je dobio izvrsnu ponudu da se vrati kući i rekao je da mu je to velika želja. Opet pošteno. U slučaju Yame Madare, međutim, ne mogu reći da je sve bilo iskrenoispričao je Obradović Tjedni i dodao:

Stvar je išla ovako, on je specijalno doletio iz Tel Aviva da razgovara sa mnom. Sjedili smo u kafiću blizu moje kuće oko dva sata i razgovarali o budućim planovima. Niti u jednom trenutku nije pričao o bilo čemu osim o minutaži, prilikama za igru, planovima, zahvalnosti i svemu vezanom uz napredak koji je napravio. Tako smo se razišli i otišao sam u trenersku kliniku. Nije prošlo dugo, a evo ga Madara, zove me i spominje novac. Ugovorom je, kaže, nezadovoljan. Pitam ga zašto nije spomenuo novac kad smo razgovarali, kaže da je shvatio da nije dovoljno plaćen. Neću apsolutno ulaziti u to tko ga je savjetovao, ali jasno je da ga je netko savjetovao. Rekao sam mu da ga bez obzira na njegovu kvalitetu i napredak ne želim odvajati od ostalih igrača njegovih godina, podsjetio sam ga da smo ga izvukli iz anonimnosti i da smo napravili plan njegovog daljnjeg rada u što je njegovo mjesto bilo vrlo važno . Kad sam shvatio da mu više nemam što reći, uputio sam ga na Zorana Savića i stvar je završila kako je završila..

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU