Obustavljen saobraćaj na M-14 Bosanska Otoka-Bosanski Novi

Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Bosanska Otoka-Bosanski Novi. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine vremenski uvjeti danas su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Zbog sanacionih radova, danas je obustavljen saobraćaj i na regionalnom putu R-402 Bosanska Otoka- Cazin (na dionici Glogovac- Stijena). Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati alternativnim pravcem preko Ostrošca.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama na području FBiH večeras do ponoći na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU