Održana dodjela novogodišnjih nagrada u Centru kulture i mladih

U Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“ održana je dodjela novogodišnjih nagrada za mališane iz vrtića JU „Djeca Sarajeva“ i OŠ „Nafija Sarajlić“, te članove Udruženja „Zdravo živi sretno stari“, koji su učestvovali u projektu „Takmičenje u slikanju kroz međugeneracijsku solidarnost“.

Projekat je održan zahvaljujući inicijativi Udruženja „Zdravo živi sretno stari“,  koji su u saradnji s JU „Centar kulture i mladih“, JU Djeca Sarajeva i OŠ „Nafija Sarajlić“ osmislili, kreirali, a uz finansijsku podršku Općine Centar i realizirali projekat pod nazivom „Takmičenje u slikanju kroz međugeneracijsku solidarnost“. U projektu su učestvovali članovi likovnih sekcija navedenih ustanova i udruženja. 

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, pozdravio je sve prisutne, te uručio nagrade najkreativnijim učesnicima projekta.

– Ponosan sam kada vidim kako su se kroz realizaciju ovog projekta okupile različite generacije, od onih najmlađih do naših sugrađana treće životne dobi. Međugeneracijska solidarnost koju ste pokazali ohrabruje nas da i u budućnosti podržavamo ovakve projekte, rekao je Mandić.

Predsjednica Udruženja „Zdravo živi sretno stari“ Sanela Feratović, ujedno i tvorac ideje projekta, kratko se obratila prisutnima.

– Danas smo proglasili pobjednike našeg projekta slikanja kroz međugeneracijsku solidarnost. Divne slike i crteži su nastali u našem Centru od strane najmlađih ali i članova našeg Centra. Osobe treće dobi su naš najveći resurs, a mladi su budućnost. Hvala svima na učešću, a posebno hvala na finansijskoj podršci u realizaciji projekta načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću kao i pomoćnici Dizdarević na podršci koju nam je pružala sve vrijeme – kazala je Feratović.

Nagradu za najbolje radove ispred Udruženja Zdravo živi sretno stari dobili su Batovanja Slobodanka, Ratković Nedžmija i Zvizdić Lela.

Karahasalihović Hamza, Feratović Ammar i Imamović Sara osvojili su nagradu za najbolje radove ispred OŠ Nafija Sarajlić.

Titulu najboljih radova vrtića „Razigrani dani“ odnijeli su Kero Merjem, Muharemović Merjem i Karić Uma.

Primarni cilj navedenog projekta bio je povezivanje generacija kroz umjetnost, ali i razvijanje međugeneracijske solidarnosti. Općina Centar Sarajevo kao odgovorna lokalna zajednica brine o svim generacijskim skupinama.

Rezultati projekta vidljivi su na cekerima koji su uručeni prisutnima, pored novčanih nagrada prvoplasiranim učesnicima. Također, važan dio ove priče je druženje djece, mladih i starijih osoba, povećanje razumijevanja, razvoj kreativnosti, vještina, dijeljenje ljubavi prema umjetnosti i nova saznanja i prijateljstva koja su nastala u toku implementacije projekta.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU