Održana treća vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Grada Zenica

Razmatrano je nekoliko pitanja, među kojima su prevoz radnika s posla i na posao, izmještanje izolatorija sa teritorije Grada Zenica, dostava hrane na teritoriju Grada Zenica, zabrana ulaska i izlaska na teritoriju Grada Zenica, nabavka zaštitnih sredstava i maski te organizacija volontera i podjela osnovnih životnih potrepština i lijekova starijim osobama.Sjednici je prisustvovao i generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica Nikhil Mehta.

On je naveo „U svakoj smjeni nam dolazi oko 700 ljudi. Važno je da održimo transport za naše radnike. Jučer smo imali sastanak sa predstavnicima firme Prevoz Putnika koji nam osiguravaju prevoz. Zahtijevali smo od njih da moraju povećati broj autobusa kako ne bismo imali situaciju da je u autobusu više od 20 ljudi. Također, na autobusima će biti označeno da se radi samo o prevozu za našu kompaniju.

Znamo da će nam to povećati troškove, ali sada to nije važno. Važna je sigurnost naših zaposlenika. Razmatramo i kako bismo mogli raditi s manjim brojem zaposlenih. Neophodno je da nastavimo sa radom“.Komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica Fuad Kasumović je naglasio kako je najvažnije osigurati dodatne kapacitete smještaja za pacijente koji nisu životno ugroženi.„Analizirali smo i donijeli odluku da se kapaciteti u Omladinskom naselju Nemila osposobe i stave u funkciju izolatorija.

Tamo ima dovoljno mjesta. Ukoliko se situacija pogorša mogu se postaviti i šatori. Pozvao sam više nivoe da se uključe u rješavanje ovog pitanja“, kazao je komandant Štaba civilne zašite Grada Zenica Fuad Kasumović.Dodao je „Moram zaštiti građane Zenice, a tamo su idealni uslovi. Moramo izolatorij izmjestiti van grada. Donijeli smo zaključak da uputimo zahtjev i federalnom i kantonalnom nivou da izdvoje sredstva za rješavanje ovog pitanja“.

Na sjednici Štaba civilne zaštite Grada Zenica još jednom je apelovano na građane da se ne kreću bez krajnje nužde te smanje i poštuju socijalnu distancu.

Gradska uprava Zenica

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU