Oglasio se i Tony Cetinski nakon što mu je otkazan koncert u Sarajevu

Tony Cetinski, popularni hrvatski pjevač, oglasio se nakon što je otkazan njegov koncert u Sarajevu.

Podsjetimo, Cetinski je trebao nastupati na obilježavanju 40 godina od održavanja Olimpijskih igara.

Nek sam i ja to doživio, eto da i mene neko zabrani ili ti ga otkaže koncert“, napisao je popularni pjevač.

Cetinski je dodao da još nije službeno dobio informaciju.

Nemam problem sa otkazivanjem koncerta no još nismo dobili ništa službeno. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide.

Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert kojeg dugujem publici već dugo, a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31.05.2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti sa ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav”, napisao je Cetinski.

Najavio je i da će uskoro objaviti duet sa mladim bh. pjevačem.

“Za koji dan, tačnije 29.01. izlazi i dugoočekivani duet sa mladim i izvrsnim pjevačem Adijem Šoše. Tako da eto sve se poklopilo da pjesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim, vašim ili njihovim balkanskim prostorima.

Sa naglaskom na dio stihova : ‘Nije važno gdje se moliš, po kojoj Svetoj knjizi, samo je važno da li si čovjek ili nisi’”, napisao je Cetinski.

Gradonačelnica Karić: “Grad Sarajevo ga nije ugovarao, niti ga otkazuje”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama vezano za otkazivanje koncerta hrvatskog pjevača Tonija Cetinskog povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Gradonačelnica je istakla da Grad nije ugovarao, ali ni otkazao koncert.

Grad Sarajevo niti je ugovarao koncert Tonija Cetinskog niti ga otkazuje. Svoj posao od trenutka preuzimanja mandata obavljam pošteno.

Svaka marka Budžeta Grada Sarajeva namjenski je utrošena i tako će i ostati dok sam ja na čelu ove institucije. Prema javnosti sam uvijek otvorena i ne dozvoljavam da se baca ljaga na bilo šta što radim.

Organizacija 40. godišnjice Olimpijade veliki je i zahtjevan posao i u realizaciju ovog projekta uključile su se brojne institucije i hvala im za to“, navela je Karić.

Istakla je da se prethodnih mjeseci zajedno sa partnerima bavila kreiranjem programa primamljivog za sve uzraste i generacije.

Dolaze nam Jure Franko, Katarina Witt, Torvill i Dean, na stotine učesnika klizati će, sankati, skijati, igrati hokej, zabava će biti na svakom ćošku.

Ono čime se nisam bavila je organizacija koncerta pred Vječnom vatrom. Nisam birala izvođača, lokaciju, produkciju.

Pri realizaciji svih, pa i ove aktivnosti imperativ koji je iznad svega je poštivanje zakona i procedura. Za mene je slovo zakona na prvom mjestu.

Novac koji je doznačen Gradu Sarajevu, a za koje se očekivalo da bude izmedju ostalog namijenjen privatnoj firmi za organizaciju koncerta ne mogu biti i neće biti utrošene zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška istih“, navela je ona.

Objasnila je šta to znači.

Grad Sarajevo bez transparentnog javnog poziva i propisanih procedura neće i ne želi raspolagati novcem.

Ne postoji nikakav pritisak koji me može natjerati da radim nezakonito, na takve pritiske sam potpuno imuna. Svojim znanjem i čašću branim i stojim iza svega čime se bavim. Tako i nikako drugačije će i ostati“, poručila je Karić.

The post Oglasio se i Tony Cetinski nakon što mu je otkazan koncert u Sarajevu appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU