Olujno nevrijeme pogodilo dijelove BiH, u Brčkom poginula žena

Jako nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom i gradom, zahvatilo je pojedine dijelove Bosne i Hercegovine. 

Jedna žena poginula je sinoć u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Brčko, a više od 20 osoba zatražilo je ljekarsku pomoć, potvrdio je za BHRT portparol Javne zdravstvene ustanove Sead Šadić.

Vjetar je u Brčkom čupao drveće, lomio grane, oštetio je i nekoliko automobila, a dogodila su se i dva požara, rečeno je Srni u Operativno-komunikacionom centru u distriktu.

Osmoro ljudi u Bijeljini zatražilo je ljekarsku intervenciju zbog lakših povreda ruku i nogu tokom padanja oluka ili crijepa sa kuća i zgrada u snažnom nevremenu koje je večeras zahvatilo Semberiju, rečeno je Srni u Hitnoj pomoći.

U Vatrogasnoj spasilačkoj jedinici kažu da je u toku devet intervencija jer je srušeno drveće palo na elektrine vodove ili na saobraćajnice.

Štab za vanredne situacije u Šamcu proglasio je stanje elementarne nepogode u ovoj opštini nakon što je olujni vjetar nanio veliku materijalnu štetu na privatnim, poslovnim i stambenim objektima.

Prema prvim informacijama, velika materijalna šteta je u mjesnoj zajednici Šamac.

Načelnik opštine Đorđe Milićević rekao je da će dva komunalna preduzeća zajedno sa policijom, Civilnom zaštotom i vatrogascima krenuti u raščišćavanje.

Aerodrom Banjaluka zatvoren je za saobraćaj, jer je u poslijepodnevnim časovima oluja oštetila krov pristanišne zgrade preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

“Usljed oluje koja je oko 18.00 časova pogodila područje Aerodroma Banjaluka pristanišna zgrada je pretrpjela veća oštećenja krova, te smo bili prinuđeni Aerodrom večeras zatvoriti za saobraćaj i otkazati let Memingen-Banjaluka-Memingen avio-kompanije ‘Rajaner'”, naveli su u saopštenju.

Nadležne službe Aerodroma Banjaluka preduzele su moguće privremene mjere za saniranje objekta Aerodroma, te formirali komisiju za utvrđivanje nastale štete.

Oluja je pogodila Kozarsku Dubicu, te je došlo i do kratkotrajnog prekida u snabdijevanju električnom energijom u cijelom gradu.

Grad je na mnogim automobilima napravio ulubljenja.

Snažno nevrijeme praćeno sitnim ledom, kišom, vjetrom i grmljavinom zahvatilo je i Doboj. Nevrijeme je počelo oko 18.30 časova i kratko je trajalo.

Za sada nema podataka o šteti.

Jako olujno nevrijeme praćeno intenzivnom kišom pogodilo je i Tuzlu oko 19.00 časova.

Mnogo je slomljenog drveća i uništenih automobila. Na nekoliko dionica su bili blokirani putevi, jer se od snažnog vjetra i velikih količina vode nije moglo kretati.

Oluja je zahvatila i Brod, gdje je vjetar skidao crijep sa krovova, obarao drveće i lomio grane.

Nevrijeme sa gradom zahvatilo je i Kostajnicu, usljed čega je oštećen krov Srednjoškolskog centra Kostajnica.

Tamni oblaci u našu zemlju su stigli iz pravca Zagreba koji je ranije pogodilo jako nevrijeme sa vjetrom koji je čupao drveće i nosio krovove za stambenih objekata.

Podsjećamo, snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom pogodilo je i dan ranije dijelove BiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU