ON JE PROSLAVIO: Pogledajte ko je napisao jednu od najljepših balada Lepe Brene

Estradni mag, kako Sašu Popovića zovu, mnogo puta do sad je dokazao da je tata šoubiznisa koji je danas zaslužan za mnoge karijere pjevača, a malo ko zna da upravo on potpisuje i mnoge domaće hitove.

Saša nikad nije krio da je pjesme pisao iz hobija, uporedo sa svojim primarnim zanimanjem, a hrabrost da ih objavi dobio je od menadžera „Slatkog greh“ Rake Đokića.

Tako je davne 1985. godine komponovao i aranžirao jednu od najljepših Breninih balada pod nazivom „Nežna žena“, dok je tekst napisala Radmila Mundrinić.

Poslije „Slatkog greha“ sa kojim su Brena i Saša harali bivšom Jugoslavijom, nekadašnje kolege i kumovi su 1998. godine osnovali sopstvenu „Grand“ produkciju, kada je Popović proglašen za najjačeg biznismena u svijetu šoubiznisa.

Opšte je poznato da je Saša promijenio Breni život iz korijena i iz Brčkog preselio je u sprsku prijestolnicu gdje je kasnije sa „Slatkim grehom“ punila hale i dvorane širom Jugoslavije.

Prvog susreta porodice Lepe Brene i nekadašnjeg frontmena „Slatkog greha“ pjevačica se i dan danas sjeća.

  • U to vrijeme sam studirala već šest mjeseci, a onda je došao Saša da me pita da budem dio grupe. Kada ga je moj otac vidio, Sale je imao 45 kilograma sa krevetom i onu palačinku od kravate oko vrata i neko odijelo je nosio. Tati to nije djelovalo ozbiljno. Bilo mu je neozbiljno da radim u nekom takvom bendu, tako da nije vjerovao u to i jedva mi je dozvolio da odem i radim sa “Slatkim grehom”. To je bilo zato što mu Sale nije odavao neki ozbiljan utisak, a ja sam bila sretna što ga nije izbacio iz kuće – prisjetila se svojevremeno Brena za domaće medije
(Express / Grand.nova.rs)

The post ON JE PROSLAVIO: Pogledajte ko je napisao jednu od najljepših balada Lepe Brene appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU