Ovaj film upravo je prešao zaradu od milijardu dolara i ušao u historiju

Iako smo još prošlog tjedna znali da će se to dogoditi, Joker je napokon prešao zaradu od milijardu dolara i ušao u povijest, postavši najuspješniji film s MPAA-jevom oznakom “R”, što znači da prikazivanje nije dozvoljeno djeci mlađoj od 17 godina bez pratnje roditelja.

Naravno, to uspjeh filma čini još većim jer za razliku od ostalih filmova nastalim prema stripovima, Joker je u utrku ušao s ovim hendikepom, piše Index.

Inače, Joker je već ušao u povijest i postao najuspješniji film s ovom oznakom čim je prešao prag od 900 milijuna i tako prestigao The Matrix Reloaded koji je zaradio 828 milijuna dolara, ali milijarda je daleko zvučnija brojka. Isto tako, pokazao se i kao najprofitabilniji film nastao prema stripu jer milijardu je zaradio s budžetom od 62,5 milijuna dolara, što je neusporedivo manje od ostalih “milijardera” na listi.

Nema sumnje da će ovo dodatno potaknuti redatelja Todda Phillipsa, ali i Warner Bros. Pictures koji su nanizali nekoliko ovogodišnjih velikih promašaja, da što prije počnu sa snimanjem nastavka.

Film govori o tome kako je način Arthur Fleck, kojega glumi Joaquin Phoenix, postao Joker, Batmanov protivnik i jedan od najpoznatijih negativaca iz stripova. Filmski poznavatelji spominju i moguću nominaciju za Oscara iduće godine, piše BBC.

Dosad je zaradio 15 puta više od svote novca uložene u njegovo snimanje, piše Forbes. Redatelj Todd Phillips režirao ga je s budžetom od 62,5 milijuna, što je samo djelić novca uloženog u brojne druge filmske adaptacije stripova.

“Avengers: Endgame (Osvetnici: Kraj igre)”, film koji je dosad globalno zabilježio najveću zaradu, utržio je oko 2,8 milijarda dolara, no s budžetom od 356 milijuna dolara.

“Mislim da film sam po sebi predstavlja intelektualni film utemeljen na stripu i ljudima je to jednostavno zanimljivo”, rekla je filmska novinarka Helen O’Hara za Radio 1 Newsbeat. “Ljubitelji stripa ga gledaju jer je utemeljen na stripu, no plasira se dobro i među one koji ne vole takve adaptacije.”

Strani mediji prvog već su vikenda prikazivanja pisali o gledateljima koji su izašli iz kina jer ih je film previše uznemirio.

Phoenix i redatelj Todd Phillips u intervjuima su branili film, izjavivši da vjeruju publici da zna razliku između dobra i zla. Phillips je dodao da je iznenađen reakcijama na Jokera jer je poduzeo mjere kako bi istaknuo “implikacije nasilja u stvarnom svijetu”, što se u filmovima i crtićima inače ne radi.

Tijekom njujorškog filmskog festivala 48-godišnji redatelj izjavio je da njegovi prikazi nasilja imaju odmak od glorifikacije koja se može vidjeti u drugim filmovima.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU