Već neko vrijeme pričamo i pišemo o Instagram aplikaciji bez lajkova, a od 14. novembra i  imamo priliku da i sami vidimo kako to izgleda.

Instagram je sakrio broj lajkova ispod slika i umjesto dosadašnjeg brojača prikazuje se ime nekoliko nasumično izabranih korisnika, koji su lajkali sadržaj, uz “… i drugima“ frazu.

Kad se klikne na “… i drugima“ otvara se prozor s opet nasumičnim profilima, koji su lajkali sadržaj, prvo prijatelji, a onda i oni, koji to nisu, uz poruku da samo vlasnik profila čija se objava gleda može da vidi koliko tačno je ta objava imala lajkova.

Ista je situacija i s pregledima – broj pregleda videa, također se više neće prikazivati.

Instagram na ovaj način želi da natjera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cijene i prate pravi sadržaj, onaj koji vole, koji će im koristiti i koji će ih na bilo koji način ispuniti, čime će zadovoljstvo aplikacijom i Instagram-om biti samo veće.

“Želimo da postanemo najsigurnije mjesto na Internetu”, rekao je prilikom najave novih pravila prvi čovjek Instagram aplikacija Adam Moseri.

Trka za što većim brojem lajkova već godinama poprima zabrinjavajuće proporcije, pa su i razne studije dokazale da “neuspjeh” na društvenim mrežama može da ima loše dejstvo na mentalno zdravlje, naročito mladih ljudi.

Naša vest “Uplakana Kim s telefonom“ otkriće vam još nekoliko detalja o ovome, a mi želimo da čujemo vaše mišljenje što mislite o ovome – pravi potez ili promašaj!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

 

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o