Opirali se policiji, jedan rekao da je imao koronu, drugi pobjegao pa se vratio

Šestero osoba zatekla je u subotu policija kako, unatoč zabrani okupljanja zbog pandemije koronavirusa, roštiljaju i piju u Vinkovcima, a dvojica su, opirujući se policiji koja ih je pokušavala udaljiti, prijetili policajcima i odgurivali ih pa su privedeni.

Vukovarsko-srijemska policija saopćila je u nedjelju da je njihova patrola u subotu oko 17.30 sati uz rijeku Bosut blizu izletišta Sopot zatekla šestero osoba kako, pripremajući hranu na prijenosnom roštilju uz konzumaciju alkohola, krše mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prenose hrvatski mediji.

Postupajući po odluci Štab civilne zaštite, policajci su tražili provjeru njihova identiteta u namjeri da ih udalje i pozovu na samozaštitno ponašanje, pri čemu je jedan muškarac odbio dati na uvid osobnu iskaznicu, poručujući policiji da je zaražen koronavirusom.

Pritom je jedan 53-godišnjak, kojemu je identitet bio provjeren, policajcima uputio “ozbiljne prijetnje” te ih je odguravanjem sprječavao u postupanju prema drugome koji nije policiji otkriti svoj identitet, a koji je potom nasrnuo na policajca i pobjegao.

Odbjegli se ipak ubrzo vratio na to mjesto te policajcima predočio ličnu kartu, kojom je utvrđeno da također ima 53 godine i da je isto iz Vinkovaca.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se obojica 53-godišnjaka potpuno neopravdano opirali policiji, jedan zbog sprječavanja policije u postupanju, a drugi i zbog napada na policajca, pri čemu niko nije imao vidljive povrede.

Obojica su predana pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog napada i prisile na službenu osobu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU