Osnovano Udruženje žena “Blatušanke”, cilj je osnaživanje položaja žena u društvu

Na inicijativu tridesetak žena i uz podršku Aide Baručija zastupnice u Parlamentu BiH u Blatuši je osnovano Udruženje žena „Blatušanke“. Za predsjednicu Udruženja izabrana je Mirzeta Sinanović, dok je predsjedavajuća Skupšine Udruženja Aida Malkoč.

„Žene mogu puno toga, one su često hrabrije, spremnije, pravednije od muškaraca, samo ih treba osnažiti. Udružene žene mogu još i više. Zato imate moju punu podršku za projekte koje planirate raditi, kako za vas same, članice Udruženja, tako i za vašu mjesnu zajednicu“, kazala je Baručija, iskazavši zadovoljstvo što je  uz formiranje udruženja žena Jalije i Radakovo, sada formirano i udruženje u Blatuši.

Članice novog udruženja „Blatušanke“ su već na osnivačkoj skupštini govorile o potrebama mjesne zajednice i planovima za njihove buduće aktivnosti. Žele organizirati predavanja, izlete, sajmove rukotvorina, ali kako su rekle i aktivno učestvovati u društvenim procesima naše lokalne zajednice.

(A.H.)

The post Osnovano Udruženje žena “Blatušanke”, cilj je osnaživanje položaja žena u društvu appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU