Nedjelja, 24 siječnja, 2021

Osobe koje su preboljele covid i dalje mogu širiti virus

- Oglašavanje -

Stručnjaci upozoravaju da ta saznanja znače da bi osobe koje su bile u dodiru s virusom u prvom valu pandemije početkom 2020., sada ponovno mogle biti podložne zarazi…

Osobe koje su preboljele covid-19 vrlo vjerojatno imaju imunitet koji traje najmanje pet mjeseci, ali postoje i dokazi da osobe s antitijelima također mogu nositi i širiti virus, pokazali su rezultati istraživanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Preliminarni nalazi naučnika Državne agencije za zdravstvo Engleske (PHE) pokazali su da su slučajevi reinfekcije (ponovne zaraze) kod ljudi koji su preboljeli covid-19, rijetki. Od 6614 slučajeva zaraze promatranih u studiji, ponovno su se zarazile tek 44 osobe. 

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ta saznanja znače da bi osobe koje su bile u dodiru s virusom u prvom valu pandemije početkom 2020., sada ponovno mogle biti podložne zarazi. Upozoravaju i da bi osobe s takozvanim prirodnim imunitetom, koji je stečen kroz zarazu koronavirusom, mogle nositi SARS-Cov-2 virus u nosu i grlu te ga prenijeti na druge. 

- Oglašavanje -

– Znamo da je većina onih koji su bili zaraženi i razvili antitijela zaštićena od reinfekcije, ali još uvijek ne znamo koliko dugo ta zaštita traje, kazala je  viša savjetnica na PHE-u i suvoditeljica studije Susan Hopkins. 

Oslobodjenje portal

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Osobe koje su preboljele covid i dalje mogu širiti virus
- Oglašavanje -Osobe koje su preboljele covid i dalje mogu širiti virus

IZDVAJAMO

Osobe koje su preboljele covid i dalje mogu širiti virus
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x