Osuđen direktor “Hadžić gradnje” na godinu zatvora zbog pogibije radnika na gradilištu

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Sedina Hadžića, zbog krivičnog djela teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Sedin Hadžić je pravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine u koju je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru zbog toga što je kao direktor pravnog lica „Hadžić gradnja“ d.o.o. Sarajevo te kao rukovodilac gradilišta na jednoj privatnoj kući u općini Novi Grad postupio protivno propisima i općepriznatim tehničkim pravilima čime je prouzrokovana smrt jedne osobe.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva optuženom Hadžić Sedinu izrekao sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja poslova šefa gradilišta u trajanju od 5 (pet) godina od pravomoćnosti presude te na ime imovinskopravnog zahtjeva optuženog obvezao da supruzi preminulog radnika od dana pravomoćnosti presude isplaćuje mjesečno određen iznos u obliku doživotne rente u njenu korist.

The post Osuđen direktor “Hadžić gradnje” na godinu zatvora zbog pogibije radnika na gradilištu appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU