-7.1 C
Sarajevo
Subota, 22 siječnja, 2022
Još

  Otvorena izložba ‘FotoBiH Tuzla 2019’ (VIDEO)

  -

  U galerijskom prostoru Foto kino kluba Tuzla danas je otvorena izložba nazvana “FotoBiH Tuzla 2019” kada je publici predstavljeno 79 radova autora iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

  Na ovogodišnju izložbu Foto BiH pristiglo je više od 700 radova, a izloženi su radovi različitih motiva autora iz deset foto klubova širom Bosne i Hercegovine.

  Selektor izložbe Ahmet Hukić odabrao je više od 100 radova, ali zbog skučenosti prostora moglo je biti predstavljeno 79 njih na panelima po četiri fotografije.

  Izložbu karakterizira to da je kvalitet fotografija znatno porastao u odnose na radove od prethodnih godina. Jedan od razloga je, kažu, taj što su autori slali printane fotografije.

  – Drugačije je kada se fotografija pogleda, obradi i pripremi za print i takav gotovo proizvod pošalje na izložbu nego, što je ranije bilo, da se fotografije šalju u digitalnoj formi. Tada je fotograf manje pažljiv o nekim detaljima koji se na printanoj fotografiji vide – kazao je Hukić.

  Foto BiH je kružna izložba, a takve izložbe su dobra prilika za afirmaciju fotografije i autora u drugim gradovima.

  Izložba, koju je organizirala Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH i Foto kino kluba Tuzla, nakon 30 dana putuje i u ostalih deset gradova gdje postoje sjedišta foto kluba, članova Asocijacije.

  Pogledajte VIDEO

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO