Ovaj britanski film osvojio je čak osam Europskih filmskih nagrada

Britanski film The Favourite (Miljenica) veliki je pobjednik ovogodišnje 32. dodjele Europskih filmskih nagrada EFA s osvojenih osam nagrada, uključujući i nagradu za najbolji europski film, a na svečanosti dodjele u Berlinu nagrađena je i hrvatska producentica Ankica Jurić Tilić, za najbolju europsku koprodukciju.

Svečanost dodjele nagrada EFA održana je u subotu navečer u poznatoj berlinskoj dvorani Haus der Berliner Festspiele, a u Berlinu, gdje je i sjedište Europske filmske akademije koja dodjeljuje te nagrade, sama dodjela se održava svake neparne godine od 1997., dok se u parnim godinama te nagrade dodjeljuju svaki put u nekom drugom europskom gradu, prenosi Index.

Film The Favourite za nagrade EFA 2019. imao je i najviše nominacija, devet, a osim za najbolji film nagrađen je i kao najbolja europska komedija, dok je njegov redatelj Grk Yorgos Lanthimos dobio nagradu kao najbolji europski redatelj, a glumica Olivia Colman nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu. Film je nagrađen još i u kategorijama europske kostimografije, montaže, šminke i drugima.

Najboljim europskim glumcem proglašen je Antonio Banderas za ulogu u španjolskom filmu Pain and Glory/Dolor y Gloria (Bol i slava), koji je osvojio i nagradu za najbolju scenografiju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU