Subota, 24 srpnja, 2021

Ovi kućanski poslovi mogu vam produljiti život

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Mnogi “koriste” moderan i užurban način života za opravdanje kada je riječ o izbjegavanju kućanskih poslova.

Kada ste zadnji put oprali odjeću “na ruke”? Ili prokuhali u loncu? Što ako vam kažemo da vam obavljanje nekih kućanskih poslova može osigurati zdraviji i dulji život?

Možda nećete u tome uživati, no kućanske poslove ne bismo trebali izbjegavati, tvrde stručnjaci. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Buffalu pokazalo je da obavljanje kućanskih poslova može produljiti život.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Studija je obuhvatila šest tisuća sudionika u dobi od 63 to 99. Pokazalo se da obavljanje kućanskih poslova itekako ima utjecaja na zdravlje, odnosno, ne zanemaruje se kao dio “tjelovježbe”.

Osobe koje na dan provedu pola sata pospremajući, znači lagane fizičke poslove, imaju za 12 posto manji rizik od prerane smrti, dok oni koji tih pola sata provedu intenzivnijim vježbanjem, smanjuju rizik od prerane smrti i do 39 posto.

Voditelj istraživanja, Michael LaMonte,zaključio je kako je bolje raditi išta nego ništa, bilo da je i riječ o pospremanju doma i laganijim fizičkim naporima.

Stoga, ako ste lijeni za ići trčati ili otići u teretanu, operite posuđe ili odjeću kako biste si povećali šanse za dulji život.

vecernji.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas