Ovo je prognoza vremena za narednih 10 dana

Nastavak promjenjivih vremenskih prilika

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je dugoročnu prognozu vremena za period od 4. do 13. maja ove godine prema kojoj će se na prostoru Bosne i Hercegovine nastaviti period sa promjenjivim vremenskim prilikama.

“U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno sa povremenom kišom ili kraćim pljuskom. Uslovi za slabu kišu postojat će i u petak na prostoru centralne i sjeveroistočne Bosne. U dane vikenda očekuje se umjereno oblačno i djelimično sunčano, uz nešto više temperature zraka, ali u skladu s dobom godine u kojem se nalazimo”, navode iz FHMZ-a.

Istaknuto je da će jutarnje temperature zraka varirat i od četiri do devet stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 13 stepeni. Najviše dnevne temperature pretežno između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

“Početkom naredne sedmice, prema raspoloživim sinoptičkim kartama, prognozira se promjenjivo i nestabilno vrijeme sa povremenom kišom ili kraćim pljuskom. Planiranje radova na otvorenom, s obzirom na promjenjive vremenske prilike, biće teško organizovati. Nešto stabilnije očekuje se na jugu zemlje”, navode iz FHMZ-a.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između šest i 11 u Bosni do 15 stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 15 i 21 u Bosni, u Hercegovini do 23 stepena Celzijusa.

Prognozu po gradovima pogledajte na vrijemesutra.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU