Ovogodišnji Viva film festival u dvadeset bh. gradova

Ovogodišnji 7. međunarodni festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkometražnog filma Viva film festival, čiji je slogan “Jedan festival svi gradovi”, bit će održan od 22. do 26. septembra u 20 gradova u BiH

Festival će tako ove godine doći do publike u Sarajevu, Kaknju, Varešu, Mostaru, Prijedoru, Bijeljini, Visokom, Ljubuškom, Bihaću, Lukavcu, Kladnju, Goraždu, Višegradu, Orašju, Vitezu, Bosanskom Petrovcu, Prnjavoru, Jajcu, Konjicu i Livnu.

U zvaničnoj selekciji ovogodišnjeg Viva film festivala u kategorijama turizam, ekologija i religija bit će prikazan 31 film iz 27 zemalja svijeta.

Centralna manifestacija otvaranja Festivala bit će održana u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu 22. septembra, nakon čega će premijerno biti prikazan dokumentarno-igrani film “Vučedolska jarebica” autora Darka Puharića iz Hrvatske, u kojem igra Armand Assante.

Najboljim filmovima u kategoriji ekološki film, po ocjenama stručnog žirija, pripast će zlatni, srebreni i bronzani leptir. Najboljim u kategoriji religija bit će dodjeljeno zlatno, srebreno i bronzano drvo, a za najbolje turističke filmove autori će osvojiti zlatnu, srebrenu i bronzanu klapu za najbolji turistički film.

Najboljem filmskom ostvarenju 7. VIVA film festivala bit će dodjeljeno prestižno priznanje Grand prix.

U revijalnom dijelu festivalskog programa, bit će prikazano 10 najboljih omladinskih filmova nastalih u VIVA školi filma, u proteklih nekoliko godina. Zadnjeg dana Festivala u Visokom će biti održana revija nagrađenih filmova, ovogodišnjih pobjednika.

Online projekcije svečanog otvaranja Festivala, projekcije filmova i ceremonija proglašenja pobjednika bit će dostupne od 22. do 25. septembra od 19.00 sati na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest, saopćeno je iz Viva film festivala.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU