Pastrmka pečena u rerni naš je prijedlog za nedjeljni ručak

Od malih nogu nas uče da je jako dobro jesti ribu

Jedna je od rijetkih namirnica koja je zdravija ako je masnija, jer zbog većeg sadržaja masnih kiselina osigurava više blagodati za zdravlje nego nemasna riba.

 Pastrmka pečena u rerni naš je prijedlog za nedjeljni ručak.

Potrebno je:

2 pastrmke (svaka otprilike po 250-300 g),

2 kašike putera,

2 kašike ulja,

1 limun,

so i biber po ukusu.

Ribu očistite, posolite i pobiberite.

Papir za pečenje stavite u tepsiju i nauljite ga, sasvim malo.

Na papir stavite posoljenu ribu i prelijte je otopljenim puterom. Okolo poslažite kriške limuna.

Pečeni limun je odličan. Nije pretjerano kiseo, čak malo i sladi, u svakom slučaju treba ga probati, pogotovo ovako uz pečenu pastrmku.

Pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni, 15-20 minuta najduže, što zavisi od veličine pastrmke, prenosi radiosarajevo.

U svakom slučaju treba da je pečete kratko, ali na visokoj temperaturi kako bi se spolja napravila korica, ali da se ne presuši iznutra.

Poslužite odmah.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU