PJEVAČICA O PRVOM KONCERTU: Gledala sam oko sebe da li sam ovo stvarno ja, jel ovo stvarno moje ime

Balkanska pop diva Neda Ukraden najavila je veliki solistički koncert u MTS Dvorani koji će održati 14. marta 2024. godine.

Neda se sada prisjetila svog prvog koncerta koji je bio davne 1975. godine, ističući koliko joj to znači i dan danas.

-Evo, ja sam po ko zna koji put u ovoj divnoj dvorani, za koju me vežu zaista divne uspomene. To je dvorana u kojoj sam održala svoj prvi veliki solistički koncert, davne 1975. godine. Ja sam mnogo puta pričala o tome, a danas još jednom to ponovim kako je za nas mlade pjevače bilo nastupati u tadašnjem Domu sindikata, to je bila najprestižnija dvorana – rekla je ona, pa nastavila:

-Zaista nije bila samo velika čast i privilegija, nego dokaz da pjevač, odnosno zvijezda koja ima svoje hitove, svoju publiku, svoje albume. Kad sam svoje ime vidjela tog maja 1975. godine na velikom platnu koje se nalazilo u Domu sindikata, došla sam iz Sarajeva kolima u šest i nešto ujutru i kad sam ugledala svoje ime na tom platnu, ja nisam mogla da vjerujem. Gledala sam oko sebe da li sam ovo stvarno ja, jel ovo stvarno moje ime? Pa gledam da li ljudi znaju koliko sam ja sretna.

pjevačica o prvom koncertu: gledala sam oko sebe da li sam ovo stvarno ja, jel ovo stvarno moje ime

Pjevačica je sa osmijehom na licu govorila da je zaista sretna što joj je karijera ispunjena mnogobrojnim koncertima.

-Od tada do danas je prošlo mnogo godina, karijera mi je ispunjena mnogobrojnim koncertima. Što u tadašnjoj Jugoslaviji, što u drugom okruženju, na Balkanu. Prije svega Rumunija i Bugarska u kojima sam i dan danas, ne samo popularna nego jedno kultno ime – zaključila je Neda.

(Express / Grand.nova.rs)

The post PJEVAČICA O PRVOM KONCERTU: Gledala sam oko sebe da li sam ovo stvarno ja, jel ovo stvarno moje ime appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU