Pobijedila multiplu sklerozu, oživjela karijeru, pa dočekala i novu profesiju

Članica grupe Feminnem, pjevačica Nika Antolos ima novu profesiju.

Nika, prepoznata kao veliki borac i osoba koja je uspjela da pobijedi multiplu sklerozu – te se vrati na scenu i opet zapjeva, biće nova radijska voditeljka.

“Ja sam uvijek sanjala posao na radiju, jer je spoj muzike koju obožavam i bez koje ne mogu, te razgovora s ljudima. Mislim da ne može bolje od radija! Pamela (prim.aut. kolegica iz grupe) je vidjela na Instagramu da Happy FM traži voditelja ili voditeljicu i meni poslala link, ja sam automatski skočila na to, poslala sam biografiju, odradila razgovore i evo me – kazala je Nika.

Smatra da je dobila veći izazov od pjevanja.

-Nema unaprijed naučenog teksta. Ja sam dosta direktna, neki mi kažu i predirektna. Ono što mislim i kažem, nekada upakujem da to bude mekše, ne mjerim, smatram da je to jedino fer prema svima. Oni koji me ne vole će me lijepo moći staviti u kutiju da sam jedna od onih koje ne vole, da se razilazimo u mišljenjima, a ima i onih koji me vole baš zbog moga mišljenja. Na kraju krajeva, ko bi se napekao kolača da se svima sviđaju, to je nemoguće – govori Nika.

Danas je priča o MS-u završena i arhivirana.

-Borila sam se s multiplom teško i dugo, više od 14 godina. Hvala dragome Bogu, nemam aspolutno nikakvih simptoma i ostataka te bolesti. Bolest više nema nikakvog značenja u mom životu, osim da pričam o tome kako sam se izliječila. To je veliki blagoslov kroz koji sam prošla, ne spriječava me u poslu, dala mi je vjetar u leđa – zaključila je hrabra Nika.

The post Pobijedila multiplu sklerozu, oživjela karijeru, pa dočekala i novu profesiju appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU