Počelo snimanje filma ‘Jahači’ u koprodukciji Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske

Početkom ovog tjedna u Hrvatskoj je počelo snimanje filma “Jahači” koji prema scenariju Borisa Grgurovića režira Dominik Mencej, u koprodukciji Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“Jahači” je road-movie koji donosi priču o dvojici seoskih mladića koji, inspirirani filmom “Goli u sedlu”, prepravljaju svoje ‘Tomose’ i kreću na put iz Slovenije do marijanskog svetišta Međugorje – Anton u nadi da će zadiviti djevojku u koju je zaljubljen, a Tomaž u potrazi za odgovorima za svoje religijske vizije.

Glavne uloge u filmu tumače mlade glumačke zvijezde iz Slovenije Timon Šturbej, koji se proslavio prošlogodišnjim filmom “Posledice”, i Petja Labovič, te Nikola Kojo kojem je povjerena uloga bajkera Petera koji predstavlja neku vrstu mentorske, očinske figure.

Iz BiH sudjeluju glumci Elma Juković, Davor Janjić, Slaven Knezović te kompozitor filmske glazbe Dado Džihan, član legendarne Top liste nadrealista i kompozitor u filmu “U zemlji krvi i meda” Angeline Jolie.

“U ovom filmu igram slastičarku u malom mjestu gdje motoristi odsjedaju. Lijepo je iskustvo raditi s tom ekipom i imati mogućnost upoznati Nikolu Koju na setu i raditi s njim. On je vrhunski glumac i sjajan čovjek”, kazala je Elma Juković.

Projekt se realizira u koprodukciji kompanija Staragara (Slovenija), Novi Film (BiH), Sense Production (Srbija) i Antitalent (Hrvatska), a podržali su ga Slovenski filmski centar, studio VIBA Film, Radio-televizija Slovenije, Filmski centar Srbije i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Razvoj projekta podržala je i Kreativna Europa programima MEDIA i RE-ACT.

Bh. producent filma “Jahači” je Srđan Šarenac i producentska kuća Novi Film.

Film će premijerno biti prikazan 2020. godine.

(FENA) I.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU