Podrška Tuzle Ukrajini i miru u Evropi i Bosni i Hercegovini

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, donio je Odluku da se iz Tekuće rezerve Budžeta Grada izdvoji 55.000 KM za pomoć zdravstvenim ustanovama Ukrajine, radi ublažavanja humanitarne krize i razornih posljedica agresorskog napada na tu zemlju.

Gradonačelnik Imamović je izjavio: „Duboko suosjećamo sa građanima Ukrajine. Mi ih najbolje razumijemo, jer smo i mi žrtve združenog napada agresora i separatista na građane Bosne i Hercegovine 1992. godine. Grad Tuzla će, osim ove novčane podrške, zajedno sa Forumom građana Tuzle i Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari, u subotu 12.3. u 12 sati, na Trgu slobode u Tuzli, organizovati skup podrške Ukrajini i miru u Evropi. Pozivam građane da svojim masovnim odzivom, pokažu solidarnost i suosjećanje sa građanima Ukrajine i brigu za mir u Evropi i Bosni i Hercegovini“,.

Svoje skupove podrške Ukrajini i miru, za subotu 12.3. su, osim Tuzle, najavio je i bratski grad Tuzle Bolonja, kao i gradovi Firenca, Milano, Rim, Marsej, Nica, Roterdam i brojni drugi.

Grad Tuzla  

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU