Pogledajte radove na dionici brze ceste Lašva – Nević Polje (FOTO, VIDEO)

U toku je gradnja jednog dijela dionice brze ceste Lašva – Nević Polje dužine 4,8 kilometara od ukupno 24,3 kilometra ove ceste.

Radovi na izgradnji dionice brze ceste Lašva – Nević Polje dugoj 4,8 kilometara teku predviđenom dinamikom, a dio je brze ceste Lašva – Travnik – Jajce.

Kako je saopćeno iz JP Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine, trenutno se izvode zemljani radovi iskopa i nasipa na lokalnim i poljskim cestama, objektima kao što su vijadukti i mostovi te radovi na regulaciji rijeke Lašve.

Podsjećamo, ugovor o izgradnji LOT-a 5 od petlje Vitez do petlje Nević Polje potpisan 26. aprila prošle godine sa Heringom iz Širokog Brijega te da su svi prethodni pripremni radovi odrađeni do kraja septembra prošle godine kada je izvođač započeo glavne radove u skladu s dinamikom.

“Vrijednost ugovorenih radova iznosi skoro 75 miliona KM s uračunatim PDV-om, a izgradnja se finasira namjenskim sredstvima iz Budžeta Vlade FBiH. Rok za završetak radova je 20 mjeseci”, kazali su iz Autocesta FBiH.

Ovo je samo dio buduće ceste Lašva – Nević Polje ukupne dužine od 24,3 kilometra koja je još prije nekoliko godina proglašena cestom od javnog interesa.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU