Pojačan saobraćaj na GP Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Izačić, Velika Kladuša

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. 

Zbog pravoslavnog Božića, danas od 12.00 sati do sutra (07.01.) do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU