23.8 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca u Zenici

  Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planskim aktivnostima za 2022. godinu je realizovalo obuku i polaganje ispita za nove polaznike koji su stekli zvanje dobrovoljni vatrogasac.

  Polaganja ispita za dobrovoljnog vatrogasca se održalo protekla dva vikenda u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, pred Komisijom formiranom od strane Kantonalne uprave CZ ZDK.

  polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca u zenici
  polaganje za dobrovoljnog vatrogasca

  Obuka se provodila pod nadzorom Službe civilne zaštite Grada Zenica i Kantonalne uprave CZ ZDK. Nakon sprovedene obuke prema planu i programu za zvanje dobrovoljni vatrogasac, a koja je trajala skoro pet mjeseci članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su polagali ispiti i to za: dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara. Ispit za dobrovoljnog vatrogasca je položilo ukupno osam, dok je ispit za rukovodioca akcije gašenja požara položila dva članaI dvije članice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

  polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca u zenici
  ispit za dobrovoljnog vatrogasca

  Polaganjem ova dva ispita Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica je što se tiće kadra još bolje obučenije i spremnije da pomogne u spašavanju ljudi i materijalnih dobara tokom prirodnih i drugih nesreća kao i gašenja požara.

  Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planira već u oktobru mjesecu realizovati novu obuku za zvanje dobrovoljni vatrogasac koji bi u svojom sastavu imali što veći broj certificiranih vatrogasaca.

    Susret dijela ovogodišnjih hadžija iz Travnika (FOTO)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU