Polaznici ICLD programa u studijskoj posjeti Općini Ilidža

U studijskoj posjeti Općini Ilidža bilo je 30 polaznika ICLD programa (ICLD – Swedish International Centre for Local Democracy) iz šest zemalja (Turske, Albanije, Gruzije, Švedske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine).

Polaznici su prvo posjetili zgradu Općina Ilidža, gdje su predstavnici općinskih službi održali prezentacije o realizovanim projektnim aktivnostim iz prethodnog perioda, nakon čega su obišli i Fondaciju “Izvor Nade”, gdje su se upoznali sa radom, projektima, misijom, vizijom i volonterskim radom studentica i studenata ove fondacije.

Potom je u prostorijama Doma kulture Ilidža – Kino Igman održana prezentacija o radu i projektima od društvenog interesa koje implementira i realizuje Javna ustanova “Kulturno sportski i rekreacioni centar” Ilidža.

Studijsko putovanje završeno je u prostorijama Obrazovno-razonodni centar za mlade Spajalica i to predavanjem o radu i djelovanju Instituta za razvoj mladih Kult, s kojim je Općina Ilidža proteklih godina realizovala nekoliko značajnih projekata.

Obuka je namijenjena za državne službenike/ce, nevladine organizacije i lokalne političare/ke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Srbije, Turske, Ukrajine koji žele ojačati integraciju rights-based razmišljanja na lokalnom i općinskom nivou.

Glavni cilj obuke bio je jačanje kapaciteta općina i doprinos tekućim i novim procesima upravljanja promjenama koji su osmišljeni za postizanje društveno-ekonomskog razvoja.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU