6.5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Policija u Skoplju privela 223 poljska navijača

Makedonska policija potvrdila je u subotu da je privela 223 nasilna poljska navijača pred nogometnu utakmicu Sjeverna Makedonija – Poljska, koja je odigrana u petak u Skoplju.

Kako se navodi u dnevnom biltenu Ministarstva unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije, koji prenosi Beta, poljski navijači su privedeni jer se su tukli među sobom i protiv njih su podnijete prekršajne prijave.

Pred početak utakmice Sjeverne Makedonije i Poljske, u kvalifikacijama za Euro 2020, u blizini stadiona je oko 17.50 u petak došlo do fizičkog obračuna dvije grupe poljskih navijača, nakon čega je policija odmah intervenirala i uhitila nasilnike.

-Privedene su 223 osobe u četiri policijske stanice na dalji postupak. Protiv njih su podnijete odgovarajuće prijave sudu za prekršaje – precizira policija Sjeverne Makedonije.

Poljski navijači,  koji su u četvrtak počeli da stižu u Skoplje, odmah po dolasku su počeli da izazivaju nerede po gradu i istu večer su privedena četiri navijača koji su se između sebe potukli u jednom kafiću na centralnom gradskom trgu “Makedonija”.

Zbog utakmice kvalifikacija za Euro 2020, koji je reprezentacija Poljske dobila sa 1:0, u Skoplje je došlo 2.000 poljskih navijača, čiji “ultrasi” važe za jednu od najagresivnijh navijačkih grupa.

- Oglašavanje - policija u skoplju privela 223 poljska navijača

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima