Policijska akademija FMUP-a primila nova 343 kadeta za početni čin ‘policajac’ i ‘mlađi inspektor’

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP-a) upriličen je prijem dosada najbrojnije generacije polaznika za čin “policajac“ i “mlađi inspektor“.

Školovanje na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova omogućeno je za 343 kadeta od kojih 298 kadeta za čin policajac i 45 kadeta za čin mlađi inspektor iz Zapadnohercegovačkog kantona, Tuzlanskog, Posavskog i Kantona 10.

Na svečanosti organizovanoj povodom prijema kadeta prisutnima se u ime federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka obratio Ervin Mušinović, po ovlaštenju ministra šef Kabineta ministra Federalnog MUP-a, koji je kadetima poželio uspješno školovanje, da postignu što bolje rezultate i da nakon završene obuke budu spremni da pokažu kvalitet i znanje koje su stekli na Akademiji.

  • Ministar Isak posebnu važnost daje popunjavanju uprava policije novim policijskim službenicima. Zbog toga je u koordinaciji sa vašim matičnim ministarstvima unutrašnjih poslova učinio sve kako bi što prije započeli sa osnovnom policijskom obukom – istakao je Mušinović.

Pozvao ih je da se drže slova zakona i rade u interesu Bosne i Hercegovine.

  • Kriminalac za vas ne smije imati etničku i vjersku pripadnost, političku opredjeljenost ili političku funkciju. Svakog počinitelja krivičnog djela tretirajte jednako. Vi koji ste danas ovdje ste još jedan dokaz multikulturalnosti naše zemlje i činjenice da lažu oni koji tvrde kako zajednički život u Bosni i Hercegovini nije moguć. Ja sam uvjeren da ćete, ne samo poštivati, već i pomagati jedni druge – poručio je Mušinović.

Kadete je pozdravio i Nusret Beširević, direktor Policijske akademije FMUP-a.

  • Opredjelili ste se za najčasniju profesiju, a obuka koju treba da prođete je zahtjevna, prema tome naoružajte se prije svega disciplinom, snagom, upornošću, strpljivošću, istrajnošću kako biste postigli vaš krajnji cilj i postali policijski službenici i mlađi inspektori – kazao je Beširević, saopćeno je iz FMUP-a.

Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]