Poplave im uništile stadion, ali nisu posustali! Sad uz pomoć Mozzarta grade i pomoćni teren

Poplave im uništile stadion, ali nisu posustali! Sad uz pomoć Mozzarta grade i pomoćni teren

Milan Balaban, predsjednik FK Svodna: Veoma smo zahvalni na nesebičnoj podršci ove kompanije, koja nam je omogućila izgradnju dodatnog igrališta za četiri selekcije. U planu i osnivanje ženskog kluba

poplave im uništile stadion, ali nisu posustali! sad uz pomoć mozzarta grade i pomoćni teren
Mozzart pružio podršku FK Svodna

O tome koliko su entuzijazam, volja i želja važni u sportu, svjedoče i članovi Fudbalskog kluba Svodna iz okoline Novog Grada. Iako su im poplave prije nekoliko godina uništile stadion, nisu posustali. Teren su obnovili i nastavili da nižu sportske uspjehe i to čak u četiri selekcije. U narednom periodu imaju velike planove, a kompanija Mozzart im je pružila podršku na tom putu.

-Veoma smo zahvalni na nesebičnoj podršci kompaniji Mozzart kroz sponzorstvo koje su nam pružili. Saradnja je izuzetno uspješna, a mislim da će i dalje biti tako, da ćemo se međusobno pomagati. Činjenica da je lider u igrama na sreću stao iza nas, ne znači nam samo kao finansijska pomoć, već i kao moralna podrška za naš klub, naše mjesto i našu omladinu kako bismo mogli da napredujemo i ređamo uspjehe – kaže Milan Balaban, predsjednik Fudbalskog kluba Svodna, Novi Grad.

A put do uspjeha ovom klubu nije bio lak. Naime, prije tri godine poplave su im uništile jedini stadion koji su imali, pa su sva sredstava usmjeravali u rekonstrukciju terena kako bi mogli da nastave da treniraju i takmiče se. I uspjeli su u tome. Formirali su četiri takmičarske selekcije, pa se za bodove na utakmicama u Omladinskoj ligi sada bore predpioniri i pioniri i dvije selekcije seniora u Trećoj regionalnoj i Četvrtoj područnoj ligi. Cicibani još ne odlaze na takmičenja, ali se za njih vrijedno spremaju na treninzima. U toku je i osnivanje ženskog fudbalskog kluba od kojeg očekuju da će zaigrati u prvoj ligi Srpske.

poplave im uništile stadion, ali nisu posustali! sad uz pomoć mozzarta grade i pomoćni teren
u planu izgradnja novog terena za sve selekcije

S obzirom na to da imaju pet selekcija, jedan stadion klubu Svodna postao je tijesan.

-Zato smo počeli izgradnju dodatnog, pomoćnog terena, pa će sve ekipe imati gdje da treniraju i da se takmiče. Upravo za tu svrhu biće namjenjena finansijska podrška od Mozzarta – zaključuje Balaban.

 Izgradnja mini sportskog centra

U narednom periodu plan im je i omasovljavanje kluba, uz želju da im se priključi što više djece i omladine. Uz postojeće terene za košarku, tenis i odbojku u Svodni žele da naprave mini sportski centar gdje će djeca i mladi svih uzrasta moći da se okupljaju i bave svojim omiljenim sportom.

Entuzijam ekipe FK Svodna, uprkos poteškoćama koje su ih ranije zadesile, oduševio je i predstavnike Mozzarta. Zbog toga su odlučili da im postanu sponzor i tako im pomognu na putu razvoja sporta u ovoj lokalnoj zajednici.

-Veoma nam je drago da su u ovom klubu uspjeli da rekonstruišu stadion i da nastave da se bave fudbalom. Smatramo da se ulaganje u znanje i mlade sportske entuzijaste uvijek isplati – kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU