-2.1 C
Sarajevo
Utorak, 29 studenoga, 2022

Posebni kolektivni ugovor za više od 2.500 zaposlenih u pravosuđu do 19. augusta

 Sindikat pravosuđa Republike Srpske i Ministarstvo pravde ovog entiteta trebalo bi da do 19. augusta potpišu posebni kolektivni ugovor za više od 2.500 zaposlenih u institucijama pravosuđa, najavljeno je danas iz tog sindikata.

Predsjednik Sindikata pravosuđa RS Siniša Petrović izjavio je novinarima u Banjoj Luci da su sindikalci zadovoljni što je Vlada prihvatila odredbe posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u institucijama pravosuđa i ovlastila ministra pravde da ga potpiše u predloženom tekstu.

– Očuvana su dosadašnja prava radnika u oblasti pravosuđa. Uvedena je i obaveza sistematskog pregleda zaposlenih, a biće plaćene i naknade za uniformisana lica koja idu na teren i u stanju su pripravnosti – rekao je Petrović.

On je izrazio očekivanje da će biti povećane plate zaposlenih u pravosudnim institucijama i dodao da krajnje vrijeme za to.

Vlada RS prihvatila je na jučerašnjoj sjednici odredbe posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u institucijama pravosuđa RS i ovlastila ministra pravde da taj ugovore potpiše u predloženom tekstu.

(FENA)


Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU