Potraga za kuharima, električarima, medicinarima, IT administratorima… Raspisan konkurs za prijem radnika u državni zatvor

Ministarstvo pravde BiH raspisalo je konkurs za prijem 100 radnika na određeno i 113 na neodređeno u državni zatvor

Konkurs je raspisan nakon što je Vijeće ministara BiH u tehničkom mandatu nedavno dalo saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, piše Srna.

Konkursom se, između ostalog, traže zavodski službenici, tehnički sekretar, pomoćnik načelnika službe za osuđena lica, vođe smjena u zatvoru, medicinski tehničari, kaboratni, IT administratori, električari, kuhari, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

U ovom zatvoru biće smještena lica osuđena za različita krivična djela – ratne zločine, organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i ovlaštenja, trgovinu drogom, a prve zatvorenike trebao bi primiti naredne godine.

Objekat je izgrađen 2017. godine i koštao je blizu 40 miliona eura, od čega je 11 miliona donatorskih sredstava, a ostalo su kreditna i sredstva iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine. Zbog političkih sporenja unutar samog Vijeća, otvaranje je prolongirano više puta, a navodno je i dobrom dijelom opreme kupljene za zatvor istekla garancija.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU