Poznata turska glumica otkrila svoje bosanske korijene

Farah Zeynep Abdullah je višestruko nagrađivana filmska i pozorišna glumica, a domaća javnost upoznala ju je u ulozi Aylin u seriji “Kako vrijeme prolazi”, Indži u seriji “Duhovi prošlosti”.

Osim po glumačkim, poznata je po odličnim vokalnim sposobnostima, a Dramsku umjetnost studirala je u Velikoj Britaniji.

U intervju za turske medije govorila je o svojim ulogama, ljubavi svojih roditelja, ali i porijeklu koje je iz naše zemlje.

Naime, roditelji poznate turske glumice imaju moćnu ljubavnu priču. Osim što ju je otkrila, ona je govorila i o njihovom porijeklu.

“Obje su strane zapravo dosta komplicirane. Tata je Turčin iračkog podrijetla, baka je iz Skoplja. Majka je pak Bosanka i Erzinčanka. Da, njihova je ljubavna priča moćna. No još je zanimljivije to što su se oni, baš kao i İnci i Han u ‘Duhovima prošlosti’, upoznali zbog – nesreće. Mama je sa 17 godina ukrala djedov auto, udarila drugi auto, a vlasnik tog auta ponudio joj je posao i u toj je tvrtki upoznala tatu. I još su zaljubljeni, divno”, navela je.

Potom se osvrnula i na svoju ljubavnu situaciju te navela da je imala krasnih veza.

“Imala sam krasnih veza. Međutim, ako veličina ljubavi znači godinama biti zajedno i još biti zaljubljen, ne, još nisam doživjela tako veliku ljubav”, kazala je.

The post Poznata turska glumica otkrila svoje bosanske korijene appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU