OD 9. OKTOBRA SLIJEDI SUROVO OTRIJEŽNJENJE: Venera u Djevici donosi sumnje, raskide i novčane probleme

Od 9. oktobra, pa sve do 8. novembra planeta ljubavi, harmonije i zadovoljstva će boraviti u zemljanom znaku Djevice. Venera se ovdje ne osjeća najbolje, jer u ovom znaku preovladava razum, a zadovoljstvo i hedonizam su svedeni na minimum. Kako se planeta ljubavi teško snalazi u kući racija, emocije mogu biti proračunate. Intelekt odbacuje zanos i sve se svodi na realnost. Djevica ne može da shvati da ljubav nije trgovina, a odnos s ljudima “koliko para, toliko muzike”, već da je sve daleko kompleksnije.

Češće može dolaziti do izražaja sklonosti ka pretjeranom kritikovanju i suvišnom analiziranju ponašanja voljene osobe usljed želje za većom kontrolom. Pronalazit ćemo greške partneru, ali i saradnicima, kolegama, pa i djeci, tražeći od partnera lojalnost. Ova Venera ne voli grubost, a posebno joj je važna komunikacija s osobom s kojom je bliska. Za razliku od prethodnog znaka, koji voli da se mazi, ona je kruta i do nje možete da doprijete samo na intelektualan način ili finansijski. Stalno nešto mjeri, analizira, sumnja i vodi duge razgovore o tome šta je ko rekao i uradio. To sve može dovesti do problema u ljubavnim vezama i nerazumijevanja. U stvari, radi se o suštinskoj potrebi za pokušajem dostizanja savršenstva u ljubavi, ali s obzirom na to da je to gotovo nemoguće, dolazi do tenzija i nedovoljno opuštene atmosfere u komunikaciji. Isto tako, možete željeti da veza ili odnos budu jasno precizirani i definisani da ne bi bilo neke zabune ili iskakanja iz šablona koje je neko od vas postavio. I to može biti razlog zbog koga mnogi žele da pobjegnu iz kandži ovih ljudi. To ne znači da ova Venera ne zna da voli, naprotiv, jednom kada se veže, ostaje vjerna zauvijek.

Ljubav na usluzi

Ako ste spremni za dokazivanja na dnevnom nivou, ako volite konstantna prepucavanja i detaljisanja, nema bolje osobe za vas od one s Venerom u Djevici! Posebno je ispunjava kada za voljenu osobu može da učini nešto i da osjeti da je potrebna i korisna, zato često može preuzeti brigu o bližnjima i čak pretjerati u tome, što ih na neki način može otjerati od osobe.

Venera u Djevici ukazuje da je osoba stidljivija i zatvorenija kad je u pitanju ispoljavanje nježnosti i najdubljih pozitivnih emocija i da joj može biti potrebno više vremena dok se ne opusti. Osobe s Venerom u Djevici su, prije svega, praktične i gaje veliku ljubav prema redu i radu. Važno im je da imaju stalan posao, završavaju dnevne aktivnosti i da sve to odrade precizno i na vrijeme. Vrlo su uredne i imaju istančan ukus, a kič i prostakluk ne podnose. Vole klasiku i minimalizam. Njihova kuća je poput apoteke – puna sredstava za dezinfekciju, parfimerije – mirisa, krema i pomada. Sve je složeno i sređeno pod konac. Sve sklanja u ostave da ništa ne naruši osjećaj čistoće i minimalizma. Ljubav je samo riječ, kaže Venera u Djevici jer su riječi najadekvatnije kada je pokazivanje ljubavi u pitanju. Mnogo misli i voli da priča o ljubavi, pa ovaj dar može biti iskorišćen na različite načine. Moguće je izražavanje osjećanja kroz stihove, književna djela, romane, pisanje…

Za Veneru u Djevici kažemo da ima zlatne ruke, pa će neko iskoristiti ovaj talenat i postati odličan vajar, frizer, slikar…

Muškarac sa Venerom u Djevici

Muškarac s Venerom u Djevici može djelovati kao samotnjak, ali on je veoma oprezan kada je uspostavljanje veza u pitanju jer ne želi nered u životu, pa i kada je ljubav u pitanju. Ne voli previše ličnih pitanja, a u zavisnosti od Merkura, može postati džangrizava osoba koja samo traži grešku. Voli pametne, vrijedne žene koje se mnogo ne ističu pojavom, prirodne, s malo šminke, uredne i jednostavne. Odlično se snalaze u medicini, farmaciji, ugostiteljstvu i administrativnim poslovima, trgovini i poslovima u kojima je potrebna preciznost. Niko ne umije da obavi posao bolje nego oni, te će vam naći milion mana.

Vole da nose jednostavne modele, sakoe, a najviše pažnje posvećuju frizuri jer svaka dlaka mora biti na svom mjestu. Vole zelenu, teget i zemljane tonove.

Od 3. novembra dolazi do promjena

Ovo je period koji će obilježiti sitničarenje u emotivnim odnosima, osjećat ćemo se uskraćeno i ugroženo iako situacija nije realno takva. Sada nas i najmanja sitnica izbacuje iz takta, a u partnerovom poslovnom angažovanju vidimo glavnu prijetnju. Možemo očekivati dosta veza koje otpočinju preko posla ili s kolegama. Merkur će biti u znaku Vage, pa to može unijeti malo harmonije i mira u odnosima. Venera je oko 3. novembra u opoziciji s Neptunom, što će donijeti raspršivanje iluzija, loše procjene u finansijama i potrebu da se na neke odnose stavi tačka. Treba izbjegavati finansijske rizike i ad hok procjene.

The post OD 9. OKTOBRA SLIJEDI SUROVO OTRIJEŽNJENJE: Venera u Djevici donosi sumnje, raskide i novčane probleme appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU