Predsjednik Čović u Novom Travniku – Sastanak s novoizabranim načelnikom

Predsjednik HDZ-a i HNS-s BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio načelnika općine Novi Travnik ujedno i predsjednika Općinskog odbora HDZ-a BiH Stjepana Duju.

Prvi službeni, radni posjet predsjednika Čovića, ujedno i dopredsjedatelja Doma naroda PSBIH upriličen je nakon nešto više od tri mjeseca odnosno 100 dana od Dujinog službenog preuzimanja dužnosti načelnika.

Na sastanku u zgradi Općine, novoizabrani načelnik je predsjednika Čovića upoznao prvenstveno sa implementacijom izbornih rezultata, aktualnim i kapitalnim projektima te političkom situacijom u općini.

“Rezultati izbora su u potpunosti implementirani, razgovore smo kontinuirano održavali sa svim političkim strankama i mislim da svi možemo biti zadovoljni urađenim. Situacija u Općinskom vijeću je stabilna i već je održano osam sjednica” kazao je Dujo na početku ovog sastanka te najviše pažnje ipak posvetio kapitalnim projektima i potrebama za iznalaženjem načina financiranja istih.

To su, kako je kazao, prije svega poslovna zona Neobarje, sanacija gradske dvorane te dovršetak gradnje nove zgrade srednje škole.

“Iznimno me veseli velik interes nadasve domaćih investitora za ulaganjem u poslovnu zonu te smo baš zbog toga sve svoje snage usmjerili kako bi osigurali barem one osnovne infrastrukturne uvjete u istoj jer bez toga, nema smisla ni pozivati gospodarstvenike da ulažu. Ipak, interesa ima, nekoliko ugovora je već potpisano i sa predstavnicima viših razina vlasti u prvom redu Federalnom ministricom financija, gospođom Milićević, tražimo način da i financijski ovu priču što prije zatvorimo. Slična je situacija sa gradskom dvoranom koja je impozantno zdanje, multifunkcionalna ali je određena sanacija neophodna i u proračunu smo određena sredstva već predvidjeli a pomoć tražimo i za ovaj projekt kao i nastavak gradnje srednje škole, kao nove zgrade koja će nadam se, biti dom i nekim drugim javnim institucijama odnosno sadržajima, poput našoj Srednjoj glazbenoj školi kao jedinoj takvoj u Županiji” kazao je Dujo te nastavio i o drugim, redovitim infrastrukturnim projektima i ulaganjima.

Posebno pozitivnim istaknuo je Poslovni inkubator, svojevrsnu Fondaciju, kao produkt ideje mladih ljudi, namijenjen upravo razvoju i usavršavanju mladih Novog Travnika.

Korisnima je istaknuo i brojne susrete s drugim kolegama načelnicima kao i suradnju sa svim višim razinama vlasti ne zaboravivši, kako je kazao, nikad ni svoju političku dimenziju kao predsjednika stranke u Novom Travniku. Povoda za novim druženjima i posjetama, dodao je, svakako će biti a jedan od takvih je svakako i skorašnje otvorenja Trga Drinskih mučenica.

Sve u svemu, ovo kratko vrijeme koliko je na mjestu načelniku ocijenio je iznimno dinamičnim ali zadovoljavajućim kao i podršku svih suradnika i građana općine Novi Travnik koji ovu sredinu zaista vide kao “Mjesto za sve”. Predsjedniku Čoviću je zahvalio na svoj dosadašnjoj potpori kao i ovoj posjeti, koja mu, kazao je, osobno ali i kao načelniku naravno znači.

Da ideja ne nedostaje prokomentirao je i predsjednik Čović: “Iznimno je važno održati sva predizborna obećavanja, posložiti prioritete, tražiti pomoć kad je ista potrebna, graditi i razvijati općinu dalje a svi mi, dužnosnici viših razina stojimo na raspolaganju” zaključio je.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU