Predsjednik NS/FS BIH posjetio gradonačelnika Općine Zenica, poznat status nogometne reprezentacije BiH vezano za igranje mečeva u Zenici!

Nakon današnjih obaveza u Sarajevu, Predsjednik NS/FS BIH Vico Zeljković, uputio se u Zenicu gdje je obišao „U-21“ selekciju a prije toga posjetio i gradonačelnika Općine Zenica Fuada Kasumovića.

Zajedno sa Izvršnim direktorom administracije Nihadom Hodžićem na sastanku kod Kasumovića, osim protokolarnog upoznavanja, bilo je riječi o budućoj saradnji NS/FS BiH i Gradske uprave Grada Zenica, te o još nekim temama.

Predsjednik Zeljković je već ranije najavio ulaganja u infrastrukturne projekte a jadan od najznačajnijih je proširenje Trening kampa NS/FS BiH u Zenici.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i naglasio tri ključne teme o kojima su razgovarali:

„Jedna je igranje reprezentacije na „Bilinom polju“ u Zenici, druga je proširenje Trening centra i treća tema je bila oko Čelika. Usaglasili smo se oko svega a rekao sam i da je Grad spreman dati „Bilino polje“ za nacionalni stadion reprezentacije BiH. Naravno potrebna su tu i dodatna ulaganja. Naišli smo i na razumijevanje kad je riječ o situaciji u Čeliku i Savez je spreman pomoći.“

Predsjednik Vico Zeljković se zahvalio na gostoprimstvu i u izjavi za medije naveo da su raniji nesporazumi prošlost a današnji razgovori bili veoma konstruktivni. Predsjednik Saveza je potvrdio:

„Stavili smo „zavjesu“ na ono što je bilo. Gledamo na vrijeme koje je ispred nas i usaglasili smo se u kom pravcu treba da idemo. Što se tiče reprezentacije naše opredjeljenje će biti da Zenica bude domaćin svih utakmica, posebno kvalifikacionih, jer sam stadion ispunjava najviše uslova koje traže FIFA/UEFA. Kad je riječ o proširenju Trening centra, postoji konkretan plan, tako da ćemo krenuti u realizaciju i tog projekta. Razmijenili smo i određena razmišljanja oko NK „Čelik“ i Savez će biti na raspolaganju u svim onim segmentima u kojima može pomoći klubu.“

Utakmica koju „A“ selekcija sutra igra protiv Kostarike u Zenici samo je potvrda da se odnosi između NS/FS BiH i Grada Zenica, vraćaju u normalne tokove.

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU