Predsjednik NS/FS BiH posjetio načelnika općine Stari Grad Sarajevo, kreće izgradnja novog stadiona u Sarajevu!

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković, generalni sekretar Adnan Džemidžić i predstavnici FS Kantona Sarajevo bili su danas na prijemu kod načelnika općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića, povodom projekta izgradnje nogometnog terena u na području ove općine.

Predsjednik Zeljković najavio je mogućnost zajedničkog finansiranja projekta od strane Općine, NS/FS BiH i UEFA-e.

„Upoznat sam sa problemima i potrebama ove opštine i pokušaćemo u narednom periodu da pronađemo adekvatno rješenje i da sagradimo jedan teren u općini Stari Grad. U ovom momentu je najrealnije da to ide u smjeru Općina Stari Grad – Nogometni/Fudbalski savez – UEFA jer na taj način bismo pokušali da iz projekta Hat Trick 5 jedan dio sredstava odvojimo za ovaj teren i da ga realizujemo na radost svih ljudi koji vole fudbal.” – izjavio je Zeljković.

Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, između ostalog je rekao:

„Jedina smo općina koja je uvela fudbalske lige naših osnovaca i fudbalski teren bio bi od velikog značaja upravo za naše mlade talente koji se ističu kroz ove lige, ali i za sve ostale. Mi svakako imamo dvije do tri lokacije koje su raspoložive i na kojima bismo zajedno mogli realizovati ovaj projekat.”

Ibrahim Hadžibajrić je dodao i to da će općinske službe u što kraćem roku dostaviti idejne projekte o izgradnji nogometnih terena NS/FS BiH, kao i raspoložive lokacije, nakon čega će se dogovarati o daljoj realizaciji.

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU