17.7 C
Sarajevo
Srijeda, 20 listopada, 2021

Predstavnici Općine Centar posjetili Srebrenicu

Delegacija Općine Centar, predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, u četvrtak je boravila u Srebrenici.

Predstavnici Općine su položili cvijeće na spomen-obilježje, te minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida počinjenog u julu 1995. godine.

Ove godine, kada se obilježava 24. godišnjica sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, vijećnici Općinskog vijeća Centar, predstavnici boračkih udruženja i uposlenici središnje sarajevske općine obišli su Memorijalni centar Potočari gdje ih je dočekao predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Nesib Smajić.

Nakon polaganja cvijeća, predstavnici Općine Centar posjetili su Spomen-sobu koja se nalazi u bivšoj fabrici akumulatora i prisustvovali projekciji dokumentarnog filma o stradanju Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine, saopćeno je iz Općine Centar.

U okviru posjete načelnik Ajnadžić potpisao je ugovor s pet porodica sa područja Srebrenice o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje sanacije neuslovnih stambenih jedinica u svrhu podrške održivom povratku, u pojedinačnim iznosima od dvije hiljade konvertibilnih maraka.

Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić obišao Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici, gdje su se susreli sa predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Farukom ef. Hasanovićem.

- Oglašavanje -

S tim u vezi, potpisan je ugovor između ove lokalne zajednice i Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica o dodjeli 5.000 KM za sufinansiranje realizacije projekta sanacije krova i krovne konstrukcije Bijele džamije u Općini Srebrenica.

Ajnadžić je iskazao spremnost Općine Centar da nastavi dobru saradnju i finansijsku podršku projektima od značaja za Srebrenicu, posebno za povratničku populaciju.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima