2.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 28 listopada, 2021

PRIJAVITE SE/ Turistička zajednica TK nagrađuje najljepšu baštu, balkon, park i vrtić!

Nastojeći podići ekološku svijest građanima, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja u saradnji sa Turističkom zajednicom TK objavilo je Javni poziv koji će biti koncipiran na izboru najljepše bašte, balkona, parka i vrtića, a iznos sredstava izdvojenih za ovaj poziv je 10. 000 KM Kako je direktor Turističke zajednice TK Miralem Mešković istakao projekat je koncipiran na ekološkom osvješćivanju različitih kategorija.

“Posebno nam je drago da obuhvatimo kategoriju mladih, vodeći računa da je kraj školske godine pa smo izabrali i vrtiće, što više odgovara nego bilo koja druga”, dodao je Mešković Javni poziv raspoređen je u šest kategorija, a pored navedenih, iz resornog ministarstva kažu da su posebno ponosni što mogu obezbjediti specijalne nagrade za najuređenije dvorište ustanova za osobe sa poteškoćama u razvoju.

Razvoj turizma našeg kantona treba da prati ekologija i uređenost javnog prostora, pa je upravo iz tog razloga i osmišljen jedan ovakav projekat. A što je najbitnije, apliciranje je brzo i jednostavno.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić, kazao je kako se nada da će ovaj javni poziv imati takmičarski karakter oko uređenja. “Prijava nije komplikovana. Puno ime i prezime, kopija CIPS-a, tačna adresa i kontakt telefon. Nema problematičnih stvari koje biste morali popuniti, totalno pojednostavljena papirologija kad aplicirate”, istakao je Gluhić.

Krajnji rok za predaju prijava je 19. juli, a dodjela nagrada bit će upriličena 28. jula, na Svjetski dan zaštite prirode. Taj dan će svečano biti uručene nagrade svim aplikantima.

(Tuzlanski.ba)

0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima